Så gott som varje år åker jag till den stora handarbetsmässan i London andra veckan i oktober. Sedan ett år tillbaka är den dessutom en dag längre från onsdag till söndag. Tyvärr är det också mycket dyrare, vilket har gjort att många av mina goda vänner som förut både ställde ut och hade montrar med garn etc inte längre har råd att vara med. En sådan utställare är Delicate Stitches som i år valde att stanna hemma. Eftersom de har sin affär bara en mile från min väninnas lägenhet kunde jag besöka dem i alla fall.  Nu hade de mer garner än någonsin. Mycket är importerat från USA och färgat där med växter och annat. Det är lätt att bli “trådgalen” så det gäller att hålla igen. Men deras brodernålar är utmärkta och inte allt för dyra.

The Threadstudio från Australien var inte heller med i år, men Dale var där in person. Jag mötte också många andra vänner så mycket tid gick åt till att prata.

Från Delicate stitches mer från Delicate stitches

 

En annan spännande monter var the Stitchmongers – stickade och broderade fiskar och allt annat som en fiskaffär har.

Stitch mongers Mer från stitchmongers

Cancer monter för Bröst!

bröst

Spegelbroderi – där jag också gick en kortkurs på en timma.

spegelbroderi

En kul vecka var det. Även om jag har varit där sedan 1995 åker jag nog nästa år igen.