Varje år V 30 mån-ons äger Sommarbroderiakademin rum i  Uddevalla. Vi brukar vara runt 20 deltagare och vädret är alltid extremt varmt. Men det avskräcker aldrig några deltagare, alla kommer med stor glädje.

kursen -16

I år började vi med att koppla loss hjärna och hand och jobba spontant i mindfullness = när allting bara flyter på! Det blev en kompositionsövning som alla tyckte var rolig och givande. Bild 1 Bild 2 Bild 3 Bild 4  Bild 6 Bild 7

Dag två ägnade vi åt spegelbroderi eftersom detta var ett önskemål från förra året. Kanske inte så givande för alla, men det fanns de som verkligen blev inspirerade. Bra att kunna i alla fall, tyckte många.

Bild 8

Under tiden fick de  som ville pröva på att måla, trycka, stämpla med färg på tyg eller mikrofärga bitar för bakgrundstyg. Många valde ändå att brodera på det vita tyget, vilket blev lite svårt sedan när bakgrunden sedan skulle smälta in i motivet.

Tredje dagen fick alla lära sig att begränsa sig till ett format med givna former. Nu blev alla bundna och nästan ingen vågade gå utanför de givna ramarna. En bra upplevelse var mångas resonemang.

Bild 5

Så var det slut för denna sommaren, men det blir fler kurser i vinter.

Sommarbroderiakademin återkommer varje år och alltid V 30 mån-ons. Vi håller till på Bohusläns Museum i  Uddevalla och är ett samarbete mellan Täcklebos lokalgrupper, NBV och Muséet.