Pian har en lång konstutbildning med inriktning på broderi från Opus School of Textile Arts i London. I utbildningen lärde jag mig att använde de traditionella stygnen på ett helt nytt sätt, tillverka mina egna bakgrundstyger genom att måla, trycka och färga tyger men också att brodera på alla möjliga material. Broderihistoria och broderivetenskap var viktiga ämnen liksom ingående studier av kända konstnärer. Skolan var mycket internationell och jag fick många kontakter som jag fortfarande har med brodöser från hela världen, vilket ständigt ger mig nya impulser och inspiration.

2000 startade jag  och en kollega en egen distanskurs i fritt broderi Broderi Bates och Blixt, www.batesoblixt.se. Vi har sedan dess stimulerat ett hundratal kvinnor att börja  brodera och för några år sedan gav vi ut en broderibok “Broderi för lust och välbehag”. Är den slut i bokhandeln kan du låna den på ditt närmaste bibliotek.

När Täcklebo Broderiakademi startade var jag med från starten tillsamman med Elsa Agelii och blev dess ordförande i sex år efter Elsa. Jag leder idag tre broderigrupper i Lidköping, Skara och Götene. Vi arbetar hela tiden med att få broderi att räknas som en konstart och gör därför många stora gemensamma projekt tex St Helena en stor triptyk som idag finns i Götene kyrka. Jag var också  en av projektledarna i “Branden i Uddevalla” broderiet samt “Bohusläns historia”.

Jag ställer ut både separat och gemensamt med olika grupper, är medlem i Embroiderer´s Guild i Storbritannien, Täcklebo Broderiakademi samt Textil 13.

Sedan många år leder jag olika broderikurser, föreläser samt skriver artiklar om broderi både här i Sverige och utomlands.