I år blir det  ingen Sommarbroderiakademi i Uddevalla. Muséet är inte tillgängligt för oss längre tyvärr. Men ……..

Eftersom jag sedan 10 år tillbaka bor på Kinnekulle, har jag planer på att ordna en träff här.

Vad sägs om en Open air broderikurs. Kinnekulle har många vackra vandringsleder och många fina platser i naturen, medeltida kyrkor, Sveriges vackraste järnväg – Kinnekulletåget, Falkängens hantverksby m m. Om vädret tillåter på dagen, vandrar vi en led. (De som  inte orkar vandra kan åka bil). Vi stannar upp – skissar snabbt ner vad vi ser – de som vill kan brodera  direkt – kanske tråckla eller måla på textilen.

Kinnekulle har en fantastisk historia, många tror att det var här Sveriges vagga stod. Olof Skötkkonung döptes i Husaby källa och blev vår första kristna kung.  Här finns stora gods med vackra trädgårdar och Munkängarna, som på 1400-talet tillhörde Vadstena kloster. Idag är Munkängarna något av en tropisk regnskog i nordisk version. Inom gångavstånd ligger Stenbrottet som är ett Grand Canyon i miniatur. Varje cm i de höga stenväggarna är lika med en miljon år. Lite modernare historia är Lasses Grotta, en klippgrotta från förra sekelskiftet, där Lasse och hans hustru Inga bodde under 25 år tid.  Nog finns här inspiration för många broderier att tillverka på kvällar och förhoppningsvis inte, regniga dagar.

Vår utgångspunkt är Pensionat Karlslund i Gössäter. Ett pensionat med underbart sköna sängar och mycket trevlig miljö. Det finns också vandrarhem i Trollmen, Medelplana gården och Falkängen.  Kinnekulle camping hyr ut små stugor.

Är du sugen att vara med. Det är V 30 som gäller – 20-22 juli! Du kan intresseanmäla dig till batespian@gmail.com, så får du mer information.

Pian Bates - 'Kinnekullebilder' - Work in progress 2019
’Kinnekullebilder’
Ett broderi mitt i skapandeprocessen av Pian Bates 2019
 
What do you want to do ?

New mail

Predikstolen på Munkängarna
Broderi av Marianne Andersson
Besök gärna några av konstnärerna. Broderi av Pian Bates

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *